+380948101009; 0322201009

Євросоюз прийняв нові правила безпеки продуктів харчування, що передбачають скорочення вмісту транс-ізомерів жирних кислот або трансжирів (ТІЖК).

Про це повідомляє AllRetail з посиланням на Єврокомісію.

"Новий регламент встановлює максимальний ліміт використання трансжирів промислового виробництва в харчових продуктах в ЄС. Цей захід спрямований на захист здоров'я споживачів і забезпечення більш здорового харчування для європейців в цілому", - сказано в повідомленні.

Максимальна межа, встановлена новим регламентом, відповідає 2г трансжирів промислового виробництва на 100г загального вмісту жиру в продуктах, призначених для кінцевого споживача і для поставки в роздрібний продаж.

Крім того, підприємства зобов'язані надавати інформацію про кількість трансжирів у своїх продуктах харчування, які поставляються до інших підприємств, якщо межу буде перевищено в 2 рази. Регламент вступить у дію з 2 квітня 2021 року.

ТІЖК - це штучні синтезовані жири, які виробляються промисловим способом з рідких рослинних масел. У великій кількості містяться в таких продуктах, як кондитерські вироби, чіпси, попкорн, соуси, продукція фастфуду, рафінована рослинна олія, сухі концентрати, сири без холестерину, паніровка заморожених м'ясних та інших напівфабрикатів.

За останні роки в ряді наукових досліджень, в тому числі в Європейському органі з безпеки харчових продуктів, підкреслювалося, що споживання трансжирів має бути зниженим до мінімального рівня, щоб уникнути ризиків для здоров'я. Єропейські дієтологи застерігають про те, що трансжири сприяють ожирінню, перешкоджають повноцінному харчуванню клітин, збільшують ймовірність таких захворювань, як цукровий діабет, атеросклероз, рак молочної залози, інсульт та ішемічна хвороба серця.

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ