+380948101009; 0322201009

Про це повідомляє Консорціум якості торговельних мереж з посиланням на Food Quality and Safety.

Нове дослідження, проведене за підтримки Фонду заморожених продуктів(FFF), представило потенційний спосіб для боротьби з Listeria monocytogenes(далі - Lm) у виробництві продуктів харчування. Отримані результати були опубліковані 24 січня 2019 року в наукових звітах.

Нагадаємо, що Listeria monocytogenes - це досить поширена паличкоподібна патогенна бактерія, здатна розмножуватися в харчових продуктах. Лістерія вважається надзвичайно небезпечною, адже, потрапляючи в організм людини, вона паразитує всередині клітин і може завдати летальну шкоду головному мозку або центральній нервовій системі. Тож, дослідження Університету Корнелла були зосереджені на розробці та тестуванні комп'ютерної моделі, яка змогла б визначити місця можливого перебування бактерії Lm на виробничих цехах, щоб після цього керівники з безпеки харчових продуктів мали змогу перевірити потенційно небезпечні місця.

«Lm - це справжній виклик для технологів через її повсюдність і здатність пристосовуватися до найнижчих температур. На щастя, інноваційна робота Університету винайшла нову передову систему для промисловості заморожених продуктів, що сприятиме розробці більш надійних програм безпеки харчових продуктів для виявлення та мінімізації Лістерії» - говорить Донна Гаррен, кандидат наук, виконавчий віце-президент Фонду заморожених продуктів. Під час дослідження дослідники ввели в базу програми всі необхідні дані про виробництво харчових продуктів, включно із історичними перспективами, відгуками експертів, деталями обладнання для виробництва харчових продуктів, його графіками очищення та ін.

"Наша головна мета полягає в створенні інструменту, що допоможе виробникам приймати правильні рішення по контролю будь-якого збудника в будь-якому складному середовищі", - сказала Рената Іванек, доцент Корнельського університету. Не дивно, що одна людина ніколи б не змогла відслідковувати всю цю інформацію, проте EnABLe(агент-орієнтована модель Лістерії) пов'язує всі необхідні дані, знаходить потенційні джерела зараження та пропонує підходи для управління ризиками.”

Доктор Гаррен додала, що дослідження Університету триватимуть протягом 2019 року. Планується активне тестування розробленої моделі на окремих об'єктах заморожених продуктів харчування.

 

Последние новости

Все
Наши новости
Новости отрасли
Показать еще ЗАГРУЖАЮСЬ... ЭЛЕМЕНТОВ БОЛЬШЕ НЕТ